Portada > Notícies

1-M: La festa dels que no tenen treball

foto1

30 d'Abril de 2013 - Joan Miquel Ballesté

Esgarrifoses les últimes dades de l’atur a Espanya i també a Catalunya, demostració evident que aquest sistema no hauria de durar ni un dia més. Si algú dels que ens governen, a Catalunya i a Espanya, tinguessin un mínim de dignitat, de comprensió o de preocupació per les persones, haurien de plegar immediatament per inútils, per insolidaris, per atemptar contra les persones, i a més plegar demanant perdó per tanta misèria com han provocat. Però s'evidencia un cop més que no tenen vergonya.
 
Tot i la gran quantitat de famílies abocades a la misèria, amb molts infants que no tenen el mínim per menjar dignament, encara es feliciten i riuen per les seves polítiques d’austeritat, i ens parlen de dèficit, de deute i de si la prima de risc baixa. Sempre utilitzen el discurs dels poderosos, dels banquers, ignorant la veu del carrer. Com volen sentir que demana el poble si ells no baixen del cotxe oficial i a ells no els manca de res?
 
A més, ens enganyen, utilitzen expressions i s’inventen paraules per, amb tota la barra del món, marejar-nos i que no entenguem res de les polítiques que perpetren. A l’emigració forçosa dels nostres joves i no tant joves que fan les maletes per anar a buscar-se la vida, li'n diuen "mobilitat exterior" o "externalització de l’ocupació". També utilitzen el terme “externalització” quan senzillament es refereixen a privatitzar serveis de l’administració (de la sanitat, de l’educació, dels serveis socials, de la cultura) incloent-hi també l’Ajuntament de Lleida, igualment abonat a aquestes formes polítiques. Però l’últim invent per a que no entenguem res és la paraula "desindexació" quan es refereixen a retallar les pensions, o el que és el mateix, no aplicar la fins ara obligatòria revisió anual de l’IPC. La retallada de les pensions és l’atac més greu a les famílies, doncs en molts casos és l’únic ingrés que tenen. Quants sous d’avis serveixen per viure a fills i nets?
 
Ja portem molts governs dèbils que no defensen la ciutadania i es pleguen als interessos concrets d’una ínfima minoria. Uns governs (el de Rodríguez Zapatero, el de Rajoy o els 2 últims del senyor Mas), que callen i no planten cara. Han tingut l’oportunitat de crear una Banca Pública forta, Bankia a Espanya i Catalunya Caixa a casa nostra. Però ells prefereixen abocar-hi tots els nostres diners, reflotar-los i després regalar-la als seus amics.
 
La lluita és la mateixa, quan sortíem al carrer el passat 23 de febrer demanàvem el mateix que demanem el dia 1 de maig. Per fer front a unes retallades que ens afecten a tots, per la retirada d’una reforma laboral feta a mida dels interessos de la gran empresa i en contra dels petits empresaris i dels treballadors i per visualitzar la unitat de tots els treballadors, amb feina o sense, hem de sortir tots al carrer l’1 de maig.
 
A Lleida ens trobarem a les 12 a la plaça del Treball. No ens fallis, ets important!
 
Joan Miquel Ballesté, president d’ICV Terres de Lleida

 


  Escriu un comentari
 
Dilluns, 16 de Gener de 2017

Reportatges

Veure més reportatges

Galeria de fotos

L'Associació Lleidatana d'Handbol s'uneix al rosa

Lleida diu 'no' al Consorci Sanitari

La demarcació de Lleida s'omple de neu

Piruetes i acrobàcies sobre gel, a Lleida

El Força Lleida estrena nova segona equipació

Un Sant Jordi multitudinari


Avís legal | Publicitat | Contactar | Qui som | Mòbil | RSS

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de Lleida al minut.

Copyright © 2012 LLEIDA AL MINUT Tots els drets reservats.

Desenvolupat per SERVINEST